آخرین اخباراخبار ایران ماایران اقتصادیجدیدترین

کاهش 5 تا 10 هزار تومانی قیمت برنج طی دو هفته آینده

رئیس انجمن تولید کنندگان و تامین کنندگان برنج ایرانی از احتمال کاهش 5 تا 10 هزار تومانی قیمت برنج طی دو هفته آینده خبر داد. وی با اشاره به نزدیک شدن فصل برداشت، تاکید کرد در صورت استمرار این روند،بازار برنج به ثبات نسبی خواهد رسید.

به گزارش طالخونچه نیوز به نقل از فارس ،محمد مختاریانی درباره دلایل افزایش قیمت برنج افزود: در حوزه بازار برنج با دو محصول تولید داخل و وارداتی روبه‌رو هستیم که عمده برنج وارداتی به کشور نیز برنج هندی است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با بیان اینکه برنج هندی ۸۰ درصد برنج وارداتی به کشور را تشکیل می‌دهد، اظهار داشت: قیمت برنج هندی در ماه‌های اخیر حتی در دوره جنگ نیز با تنش مواجه نبود و درحالی‌که نرخ مصوب آن ۶۰ هزار است، حداکثر قیمتی که این نوع برنج در حاضر در بازار به فروش می‌رسد ۷۰ هزار تومان است.

ایشان درباره برنج پاکستانی نیز گفتند: برنج ایرانی و برنج پاکستانی بر هم تأثیرگذار هستند و چون قیمت برنج ایرانی در دوره جنگ افزایش داشت، برنج پاکستانی هم متأثر از آن روند افزایشی داشت.مختاریانی ادامه داد: قیمت برنج هاشمی تا حدود دو هفته آینده برای مصرف‌کننده حداکثر به هر کیلوگرم ۲۵۰ هزار تومان می‌رسد.

وی یادآور شد: امسال معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی تولیدی بین ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون تن را پیش‌بینی کرده است که به نظر این عدد واقعی و منطقی است.رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با اشاره به مطرح‌شدن بحث احتکار برنج اظهار داشت: اگر کسی برنج را احتکار کرده به‌طورقطع با نیت سود اقتصادی چنین کاری را انجام داده و چنین فردی اگر در دوران جنگ و زمانی که قیمت این کالا بسیار گران است آن را عرضه نکند، چه زمانی می‌خواهد توزیع را انجام دهد؟ باتوجه‌به اینکه دو هفته دیگر هم محصول جدید وارد بازار و قیمت‌ها شکسته می‌شود، منطقی نیست که کسی بخواهد برنج سال قبل را در انبارها نگهداری کند؛ بنابراین این مسئله نادرست است و همه برنج‌ها به بازار شده است.

وی درباره اینکه گفته‌ها حاکی از آن است که افزایش قیمت برنج به نفع کشاورزان نیست و سودی به جیب کشاورز نمی‌رود، گفت: باتوجه‌به ارتباطات گسترده‌ای که در شمال کشور با کشاورزان داریم، کشاورزی را نمی‌شناسیم که عمده محصول خود را اول فصل فروخته باشد، کشاورزان بخشی از محصول خود را ابتدای فصل می‌فروشند و بخشی را نگه می‌دارند تا در دورانی مثل اواخر پاییز یا ایام پایانی سال به فروش برسانند؛ بنابراین اینکه گفته می‌شود کشاورز سودی ندارد نمی‌تواند اظهارنظر درستی باشد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین کنندگان برنج ایران ادامه داد: همچنین در ایام جنگ عده‌ای سودجو برنج را حتی با قیمت بالای ۴۰۰ هزار تومان نیز عرضه کردند که مورد تأیید هیچ‌کس نبود و در همین ایام بودند فعالانی که محصولات را با قیمت حداکثر ۳۰۰ هزار تومان به فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه کردند.وی، سرانه مصرف برنج بر اساس آمار رسمی را ۳۶ کیلوگرم به‌ازای هر نفر عنوان کرد و افزود: برخی این رقم را ۳۳ کیلوگرم می‌دانند، درحالی‌که سرانه مصرف جزو مواردی است که باید روی تعیین میزان دقیق آن کار شود تا بتوان در حوزه تنظیم بازار برنج عملکرد بهتری داشت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا