گسترش خدمات اورژانس اجتماعی در اصفهان

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی استان اصفهان اعلام کرد که اورژانس اجتماعی این استان سالانه به بیش از یک میلیون نفر خدمات ارئه می دهد. وی با اشاره به گسترش خدمات اورژانس اجتماعی ،روان شناختی و حمایتی بهزیستی، نقش این خدمات را در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و ارتقای سلامت روان جامعه حائز اهمیت دانست.
به گزارش طالخونچه نیوز به نقل از ایرنا ، سیدحسن موسوی چلک روز شنبه در دیدار با استاندار اصفهان افزود: اورژانس اجتماعی نقش کلیدی در کاهش پروندههای قضایی دارد.
وی خاطرنشان کرد: با وجود ارائه این خدمات و تلاشهای سهساله گذشته برای جذب یکهزار و ۲۰۰ نیروی جدید در اورژانس اجتماعی، هنوز مجوزهای لازم برای این امر صادر نشده است.
موسوی چلک هشدار داد: برغم افزایش آسیبهای اجتماعی در جامعه، سن ابتلا به آنها پایینتر آمده است و در این زمینه ما خواستار همکاری بیشتر دستگاههای اجرایی بویژه استانداریها و وزارت کشور برای بهبود شرایط هستیم.
قائم مقام رییس سازمان بهزیستی تأکید کرد: بدون تعامل بیندستگاهی، پیشرفت در بخش بهزیستی و اورژانس اجتماعی دشوار خواهد بود و در این راستا از شورای برنامهریزی و توسعه استانها خواسته شده است تا با تخصیص منابع مورد نیاز، به سازمان بهزیستی در بهبود خدمات اورژانس اجتماعی کمک کنند.
وی همچنین با ارائه گزارشی از خدمات بهزیستی در زمینه سلامت گفت: بهزیستی درحال حاضر در ۳۸۱ شهر کشور اورژانس اجتماعی دارد، اما زیرساختهای موجود کافی نیست زیرا آخرین خرید خودروهای آنها مربوط به سال ۱۳۹۱ بوده و در حال حاضر تنها ۳۰۰ دستگاه خودرو در سطح کشور فعال است، در حالی که ما اکنون به ۵۰۰ خودروی جدید نیاز داریم.
وی خاطرنشان کرد: ماده ۸۵ قانون برنامه هفتم توسعه به توسعه اورژانس اجتماعی اختصاص یافته و وزارت کشور مسوول هماهنگی اجرای آن است، با این حال، کمبود منابع مالی و تغییر اولویتها پس از جنگ، چالشهای پیشرو را افزایش داده است.
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی خاطرنشان کرد: اصفهان بهعنوان پیشگام در اجرای برنامههای اورژانس اجتماعی شناخته میشود و نخستین خودروی اورژانس اجتماعی در سالهای گذشته در این استان راهاندازی شد.
ضرورت حمایت شورای برنامهریزی استانها از اورژانس اجتماعی
موسوی چلک همچنین گفت: در نشست با مسوولان استانی و نمایندگان سازمان بهزیستی استان اصفهان بر لزوم حمایت بیشتر از برنامههای اورژانس اجتماعی و کاهش چالشهای پیشرو تأکید شد.
وی بیان کرد: اورژانس اجتماعی در بحرانهایی مانند جنگ و انتقال بهموقع کودکان شیرخوارگاه، وظیفه مهمی دارد و در همین راستا و پیش از وقوع بحران اخیر و حملههای موشکی، خواستار تسهیل فرایند جذب نیرو و تأمین منابع شدیم.
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی تاکید کرد: در پی جنگ ۱۲ روزه اخیر، اهمیت اورژانس اجتماعی و نقش حیاتی آن در مناطق درگیر، بیش از پیش آشکار شد و مسوولان سازمان بهزیستی با اشاره به استقرار سریع اورژانس اجتماعی و تنها سه ساعت پس از آغاز حملات، بر ضرورت توسعه این نهاد تأکید کردند.
تاکید استاندار اصفهان بر استفاده از ظرفیت خیران برای مقابله با آسیبهای اجتماعی
استاندار اصفهان نیز در این دیدار با اشاره به اینکه ظرفیت خیران در کشور تصریح کرد: در بهزیستی، روشهای خلاقانه و نوآورانه برای استفاده کامل از این ظرفیتها دیده نمیشود در صورتی که باید راهکارهای جدیدی پیدا کنیم تا در شرایط سخت کنونی، بتوانیم از تمام ظرفیتها استفاده کنیم.
مهدی جمالینژاد با تاکید به اینکه مسائل اجتماعی روزبهروز پیچیدهتر میشود، گفت: آمار آسیبهای اجتماعی در سال گذشته نشاندهنده عمق مسائل مبتلابه است و ما نیازمند تغییر نگرش و رویکردهای نوین هستیم و این در حالیست که اعتبارات بهزیستی، بسیار ضعیف است و مبالغ اختصاص یافته کفاف نیازها را نمیدهد.
جمالینژاد بیان کرد: در این شرایط حساس، استفاده از ظرفیت مردمی مهمتر از مسائل مالی است و ما باید از روشی استفاده کنیم که هر فردی با کوچگترین توان مالی، بتواند سهیم شود.
ایشان افزود: این استان بهعنوان یک استان مرکزی در کشور، نهتنها خدمات خود را پوشش میدهد، بلکه بسیاری از استانهای همجوار کمتربرخوردار را نیز تحت پوشش قرار داده است و برای نمونه برخی از مراکز بهداشتی و درمانی ما، مانند بیمارستان کودکان، پذیرای بیماران دیگر استانها هستند.