افزایش 5.5 میلیون تن ظرفیت صنایع تبدیلی و غذایی اصفهان

رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اعلام کرد: ظرفیت صنایع تبدیلی و غذایی استان اصفهان با رشد قابل توجهی همراه شده و به بیش از 5.5 میلیون تن رسیده است: دستاوردی که می تواند ضمن ارتقای بهره وری بخش کشاوری، زمینه توسعه صادارت و ایجاد قرصت های شغلی پایدار را فراهم می کند.
به گزارش طالخونچه نیوز به نقل از خبرنگار ایرنا اظهار داشت: صنایع تبدیلی و غذایی استان برای تولید انواع محصولات هر ساله بیش از هشت میلیون ماده خام کشاورزی را در بخشهای گوناگون جذب میکنند.
وی تعداد پروانه های بهره برداری صادر شده این صنایع در استان را ۴۷۰ فقره اعلام کرد و افزود: اشتغالزایی مستقیم مجموعههای مورد اشاره بالغ بر ۱۲ هزار نفر است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اضافه کرد: در یک سال اخیر ۴۸ فقره پروانه بهره برداری و ۹۹ فقره جواز تاسیس واحدهای تبدیلی و غذایی در این دیار صادر شده است.
وی با تاکید بر توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی در استان به ویژه با توجه به کمبود منابع آبی خاطرنشان کرد: جلوگیری از خام فروشی، صادرات، درآمدزایی و اشتغالزایی از جمله مزایای افزایش چنین واحدهای صنعتی است.
اصفهان از پیشتازان صنعت کشاورزی ایران با ۵۶۸ هزار هکتار اراضی (معادل پنج درصد از مساحت استان و سه درصد از اراضی کشاورزی کشور) محسوب میشود.
شرایط متنوع آب و هوایی این استان، استعداد تولید انواع محصولات را دارد بهگونهای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته، در مناطق سرد و کوهستانی بادام و گردو و در مناطق معتدل و سرد انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
مجموع اراضی زراعی قابل کشت استان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که در سالهای آبی با بارش معمول، ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص مییابد.
تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود ۴.۶ میلیون تن و مجموع اراضی باغی استان حدود ۸۵ هزار هکتار است. همچنین مجموع تولیدات باغی و گلخانهای این خطه در شرایط عادی حدود ۸۸۶ هزار تن برآورد میشود.