با مشارکت خیرین: ساخت نخستین مدرسه هوش مصنوعی ایران در اصفهان کلید خورد

در جلسه مشترک مدیران و روسای آموزش و پرورش استان اصفهان که با حضور فرمانداران و مسئولان مناطق آموزشی برگزار شد. آغاز عملیات ساخت نخستین مدرسه هوش مصنوعی ایران در اصفهان کلید خورد. این پروژه با مشارکت خیرین مدرسه ساز در راستای تقویت زیر ساخت های تحول آفرین آموزشی، گامی مهم در جهت تربیت نسل آینده در حوزه فناوری های نوین تلقی می شود.
به گزارش طالخونچه نیوز به نقل از ادارۀ اطلاعرسانی و روابط عمومی ادارهکل آموزشوپرورش استان اصفهان، مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان و رئیس شورای آموزشوپرورش استان در اجلاس مشترک مدیران و رؤسای آموزشوپرورش نواحی و مناطق استان و فرمانداران با اشاره به آغاز تحولی نو در زیرساختهای آموزشی، از ساخت نخستین مدرسه هوش مصنوعی کشور در استان اصفهان خبر داد.
وی با تأکید بر اینکه آموزشوپرورش باید اولویت بیچونوچرای مدیریت اجرایی کشور باشد، اظهار داشت: امروز در شرایطی قرار داریم که نگاه دولت به آموزشوپرورش، نگاهی راهبردی و جدی است و اگر از این فرصت تاریخی بهره نگیریم، قطعاً متضرر خواهیم شد.
جمالینژاد با اشاره به پروژههای تحولی استان در حوزههای عمرانی، کشاورزی، انرژی و مسکن، افزود: در کنار این پروژهها، عدالت آموزشی مهمترین مسئله استان است و هیچ دانشآموزی نباید بهخاطر محل سکونتش از آموزش باکیفیت محروم بماند؛ عدالت آموزشی به معنای برابری در فرصت یادگیری است، نه صرفاً یکسانسازی صوری فضاها.
استاندار اصفهان با اشاره به اهتمام استان در توسعۀ زیرساختهای فناورانه گفت: با همراهی خیرین و بخش خصوصی، اولین مدرسۀ هوش مصنوعی کشور در اصفهان احداث خواهد شد؛ این مدرسه گامی بلند در جهت آموزش نسل آینده با بهرهگیری از فناوریهای نوین و ظرفیتهای هوش مصنوعی خواهد بود.
وی اذعان داشت: با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود، هوش مصنوعی میتواند در تولید محتوای آموزشی چندرسانهای، جبران کمبود معلم در دروس تخصصی و طراحی کلاسهای مجازی مؤثر برای مناطق دورافتاده، نقشآفرین باشد و در همین راستا، از مجامع خیرین و مدیران آموزشوپرورش خواستهایم با جدیت در این مسیر مشارکت کنند.
اعتبار صد میلیارد تومانی خیرین مدرسهساز برای ورود به هوش مصنوعی
مجتبی ملااحمدی، رئیس هیئتمدیره مجمع خیرین مدرسهساز استان اصفهان در این جلسه، گفت: ما از ساختوساز مدارس عبور کردهایم و امروز کیفیت آموزش، اثربخشی محتوای درسی و ورود به عرصه هوش مصنوعی دغدغه خیرین است؛ زمانی که فضای آموزشی ساخته شود اما معدل دانشآموزان کم باشد، دیگر جذابیتی برای خیرین باقی نمیماند؛ برای همین، هیئتمدیره مجمع در تعامل با مدیرکل آموزش و پرورش تصمیم گرفتند که اعتباری نزدیک به صد میلیارد تومان را صرف پشتیبانی از پروژههای فناورانه، بهویژه در حوزه هوش مصنوعی، کنند.
وی از توسعه نگاه خیرین به مدرسهداری و مدرسهیاری سخن گفت و از مدیران مناطق خواست که برای هر مدرسه، یک معلم یا فرهنگی را بهعنوان «سفیر مدرسهسازی» به مجمع معرفی کنند و همچنین از طرح انتخاب «سفیر دانشآموزی» در مدارس خبر داد و با تأکید بر اینکه زیرساخت اصلی توسعه کشور آموزشوپرورش است، خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم پیشرفت کنیم، باید به آموزشوپرورش اعتقاد عملی داشته باشیم؛ مسئولان بدانند که جامعه خیرین آمادهترین همراه برای توسعه عدالت آموزشی است
جمالینژاد ضمن تقدیر از فرمانداران و رؤسای آموزشوپرورش شهرستانها، گفت: اداره شهرستانها با وجود محدودیتهای مالی در شرایط فعلی، مصداق کامل مدیریت جهادی است و امروز فرمانداران و مدیران ما با دست خالی، اما با همت والا، برای تحقق عدالت آموزشی تلاش میکنند و این افتخار بزرگی برای استان است.
رئیس شورای آموزشوپرورش استان اصفهان در ادامه با اشاره به رشد چشمگیر ساخت و تحویل مدارس در دولت فعلی ابراز داشت: تحویل صدها کلاس و دهها مدرسه در مدتزمانی کوتاه، دستاورد کمنظیری است که باید قدر دانسته شود و ساخت مدرسه در اصفهان نه فقط یک اقدام عمرانی، بلکه حرکتی تمدنساز است.
وی خاطرنشان کرد: شناسایی دقیق مناطق محروم، تمرکز بر ارتقای کیفیت یادگیری، توسعه مدارس هوشمند، حمایت از معلمان مناطق کمبرخوردار، و ارتقای پیوند آموزش با اشتغال و مهارتآموزی باید در دستور کار همه مدیران آموزشوپرورش و فرمانداران باشد.