امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 22 March , 2025
امروز : شنبه, ۲ فروردین , ۱۴۰۴ - 23 رمضان 1446
شناسه خبر : 3179
  پرینتخانه » آخرین اخبار, استان ها, اصفهان تاریخ انتشار : 08 خرداد 1402 - 11:05 | 194 بازدید | ارسال توسط :

جزئیات مراسم تشییع و ترحیم آیت‌الله مجلسی اصفهانی

علامه مجلسی اصفهانی از نوادگان دختری علامه محمد باقر مجلسی، جمعه شب پس از تحمل یک دوره بیماری، دعوت حق را لبیک گفت که مراسم تشییع این عالم جلیل القدر، صبح دوشنبه 8 خردادماه برگزار خواهد شد.
جزئیات مراسم تشییع و ترحیم آیت‌الله مجلسی اصفهانی

علامه مجلسی اصفهانی از نوادگان دختری علامه محمد باقر مجلسی، جمعه شب پس از تحمل یک دوره بیماری، دعوت حق را لبیک گفت که مراسم تشییع این عالم جلیل القدر، صبح دوشنبه ۸ خردادماه برگزار خواهد شد.

جزئیات مراسم تشییع و ترحیم آیت‌الله مجلسی اصفهانی

به گزارش طالخونچه نیوز به نقل از خبرگزاری فارس،آیت الله حاج میرزا محمد تقی مجلسی اصفهانی از نوادگان دختری علامه محمد باقر مجلسی جمعه شب پس از تحمل یک دوره بیماری، دعوت حق را لبیک گفت.

مراسم تشییع این عالم جلیل القدر، صبح دوشنبه ۸ خردادماه جاری ساعت ۸:۳٠ صبح از مدرسه صدر بازار به سمت مسجد جامع اصفهان و مقبره علامه مجلسی برگزار خواهد شد.

همچنین مراسم ترحیم این استاد حوزه علمیه اصفهان، روز سه‌شنبه ۹خرداد از ساعت۸:۳۰ الی ۱۱صبح در مسجد جامع برگزار می‌شود.

آیت الله مظاهری، «آیت الله مجلسی» از ذخائر علمی و معنوی حوزه علمیه اصفهان بودند

 آیت الله العظمی مظاهری، در پیامی ارتحال عالم جلیل القدر آیت الله حاج شیخ محمد تقی مجلسی را تسلیت گفتند و ایشان را از ذخائر علمی و معنوی حوزه علمیه اصفهان دانسته که متن کامل پیام ایشان به شرح زیر است:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ

«إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ»

با کمال تأسف اطلاع یافتم که عالم جلیل‌القدر حضرت آیت‌الله آقای حاج شیخ محمدتقی مجلسی«قدّس‌سرّه» دار فانی را وداع گفته و به لقاء حضرت حق‌تعالی شتافته‌اند.

این فقیه بزرگوار یکی از ذخائر علمی و معنوی حوزه علمیه اصفهان بودند و عمر پربرکت خویش را در تربیت فضلاء و ترویج معارف قرآن کریم و عترت طاهره و فقه آل‌محمد«صلوات‌الله‌علیهم اجمعین» سپری کردند. «عاش سعیداً و مات سعیداً».

اینجانب ضایعه رحلت این فقیه پارسا را به پیشگاه حضرت بقیّة‌الله الأعظم«ارواحناله‌الفداء» و بیت مکرّم ایشان و همه شاگردان و ارادتمندان آن عالم ربّانی تسلیت عرض می‌کنم و از خداوند تعالی، رحمت واسعه و علوّ درجات ایشان و صبر و اجر خاندان مصاب را مسئلت می‌نمایم.

پیام تسلیت شهردار اصفهان

همچنین علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان با صدور پیامی درگذشت آیت‌الله میرزا محمدتقی مجلسی را تسلیت گفت و منن پیام به این شرح است:

انا لله و انا الیه راجعون

قال رسول الله صلی الله علیه و آله: اذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ

هرگاه عالمی از جهان رخت ببندد، رخنه‌ای جبران ناپذیر در اسلام ایجاد می‌شود که تا قیام قیامت، هیچ چیزی آن را فرو نمی‌‏پوشد.

پاسداری از دین و روشن ماندن چراغ هدایت ممکن نیست مگر با سعی و مجاهدت دانشمندان و علمای دینی که عمر گرانبهای خود را صرف روشن ماندن چراغ هدایت و دیانت می‌کنند.

«آیت الله میرزا محمدتقی مجلسی»، از مراجع تقلید و مجتهدین به‌نام اصفهان و از نوادگان علّامه ملّامحمّدباقر مجلسی بود که عمر ارزشمند و پر خیر و برکت خود را در مسیر علم آموزی، دینداری، تدریس و رسیدن به درجه اجتهاد و فقاهت سپری کرد و پس از عمری مجاهدت در مسیر توسعه‌ی علم و ایمان، مقارن با دهه بزرگ کرامت و در آستانه ولادت شمس‌الشموس، حضرت علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) دار فانی را وداع گفت.

این فقدان عظیم و ضایعه بزرگ را به محضر حضرت ولی عصر (عج)، بیت معظم آیت‌الله مجلسی و عموم ارادتمندان این عالم برجسته و فقیه ارزشمند، تسلیت و تعزیت عرض نموده و برای ایشان از خداوند منان، طلب مغفرت و رضوان الهی می‌نمایم.

گفتنی است، حاج شیخ محمّدتقی مجلسی از نسل علامه محمدباقر مجلسی و فرزند میرزا محمّدحسن بن میرزا آقا بن میرزا محمّدعلی بن میرزا مهدی بن میرزا محمّدتقی تاجر عباس آبادی است، این عالم جلیل و فقیه محقق، از مراجع تقلید و مجتهدین عالی‌قدر اصفهان، که در سال ۱۳۰۸ شمسی در اصفهان متولّد شد و پس از گذراندن دروس مقدماتی و سطح در نزد اساتیدی چون شیخ محمدرضا جرقویه‌ای و شیخ محمدحسین مشکینی به قم رفته و از محضر حضرات آیات سیّدحسین طباطبائی بروجردی، سیّدمحمّدتقی خوانساری و سیّدمحمّد حجت کوه‌کمره‌ای استفاده کرد.

پس از آن به نجف اشرف رفته و پای درس حضرات آیات سیّدعبدالهادی شیرازی، سیّدعلی علّامه فانی، آقا میرزاهاشم آملی، سیّدمحسن حکیم، سیّدحسین حمامی، حاج شیخ حسین حلی و حاج سیّدابوالقاسم نشست و کسب فیض کرد و پس از گرفتن اجازه اجتهاد و روایت از اساتید خود به ایران برگشت، شیخ محمد تقی مجلسی به درخواست حاج آقا روح اللّه کمالوند به خرم آباد رفته و ۵ سال تدریس کرد، سپس ۱۲ سال در قم خارج فقه و اصول تدریس کرد.

 پس از آن به دلیل اصرار جمعی از فضلا و مومنین و با نظر به نیاز به حضور وی در حوزه علمیه اصفهان به جمع اهل فقاهت و اجتهاد شهر اصفهان پیوست و در مدرسه علمیه صدر، به تدریس مباحث خارج فقه و اصول پرداخت.

از آثار ارزشمند ایشان «الدّرة البهیّه فی مسائل التّحیّه»، «محاضرات الاصول»، «رسالة فی مسائل الرضاع»، «رسالة فی تجنیس المتنجّس»، «رسالة فی فروع العلم الاجمالی»، «رسالة فی انفعال ماء القلیل» و «المختار من مبانی الاصول، «آداب الجمعه» را میتوان نام برد.

شیخ محمد باقر مجلسی تا آخر عمر در اصفهان به تدریس دروس حوزه علمیه و رسیدگی به امور شرعی مردم مشغول بوده و در این سال‌ها به تقوا و اخلاق نیکو و فروتنی معروف بود.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.