امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 22 March , 2025
امروز : شنبه, ۲ فروردین , ۱۴۰۴ - 23 رمضان 1446
شناسه خبر : 3258
  پرینتخانه » آخرین اخبار, استان ها, اصفهان, علمی تاریخ انتشار : 11 خرداد 1402 - 0:13 | 159 بازدید | ارسال توسط :

نقش وزارت ارتباطات در تقویت زیست بوم امنیت

هشتمین جشنواره ملی امنیت فضای تبادل اطلاعات در دانشگاه صنعتی اصفهان با حضور معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور آغاز شد.
نقش وزارت ارتباطات در تقویت زیست بوم امنیت

هشتمین جشنواره ملی امنیت فضای تبادل اطلاعات در دانشگاه صنعتی اصفهان با حضور معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور آغاز شد.

نقش وزارت ارتباطات در تقویت زیست بوم امنیت

به گزارش طالخونچه نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، محمود خالقی‌دخت، معاون امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران در همایش جشنواره ملی امنیت فضای تبادل اطلاعات در دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به نقش وزارت ارتباطات بر فعالیت زیست بوم امنیت اظهارکرد: در مجموعه پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات وزارت ارتباطات در دوسال گذشته پروژه‌ای با عنوان شناخت و شناسایی راهکار‌های زیست بوم امنیت اجرا کردیم که حدود یک‌سال و سه ماه پیش خاتمه یافت.

وی ادامه داد: تلاش کردیم در این جشنواره سالیانه، تمهیداتی بر اجرای نقش وزارت ارتباطات در تقویت زیست بوم امنیت ایجاد کنیم و درصدد ایجاد و هم‌زمانی رویداد بزرگ اعطای جایزه تعالی امنیت در کنار این رویداد بودیم که متاسفانه به دلیل حجم فعالیت‌های مربوط به اعطای جایزه تعالی امنیت که به اندازه این جشنواره، دو هفته پیش تصمیم به جداکردن این دو رویداد گرفتیم.

خالقی دخت اضافه کرد: وزارت ارتباطات هر ساله جشنواره‌ فناوری ارتباطات و اطلاعات را برگزار می‌کند که در قالب آن، جایزه تعالی امنیت را نیز به ارکان زیست بوم ict کشور اعطا می‌کند.

معاون امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران با اشاره به بسترهای نقش آفرینی زیست بوم امنیت، گفت: زیست بوم امنیت را می‌توان از دیدگاه‌های مختلفی نظیر ماهیتی، نهادی، موضوعی، فناورانه و تعالی طبقه بندی و بررسی کرد و باید گفت که زیست بوم امنیت از دیدگاه تعالی معنا پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه این طبقه‌ بندی‌ معمولا در کشور‌های مختلف تحت عنوان قلمرو سایبری آن‌ کشور تعریف می‌شوند، تصریح کرد: از دیدگاه ماهیتی، نظام‌ها شامل نظام پدافند غیرعامل با هدف ایمنی و پایداری، نظام امنیت سایبری با تاکید بر مفهوم امنیت، نظام رسیدگی به جرائم سایبری با هدف تاکید بر اعتماد، نظام مقابله با تروریسم سایبری، نظام دفاع سایبری با هدف مصونیت، تاب آوری و بقاء و نظام سالم سازی فضای سایبری با هدف صیانت می‌شوند.

خالقی‌دخت تاکید کرد: بعضی از این نظام مانند پدافند غیرعامل توانسته است خودشان را در تمام اجزا و ارکان فضای سایبری کشور گسترش بدهند اما برخی دیگر محدود شده‌اند.

معاون امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران افزود: امروز قلمرو سایبری کشور به بخش‌هایی تقسیم شده که بخشی از آن توسط وزارت ارتباطات، بخشی دیگر مرکز مدیریت راهبردی افرا و بخشی دیگر توسط سازمان پدافند غیرعامل مدیریت می‌شود و بخش‌های دیگری که به صورت لایه‌ای روی هم انباشه نشده‌اند.

وی با اشاره به اینکه وزارت ارتباطات در تمام ارکان و بخش‌ها باید ایفای نقش کند، گفت: این وزارت وظیفه انجام پدافند غیرعامل، تمام زیرساختی ارتباطی کشور و زیرساخت ارتباطات و فناوری کشور و آنچه که به عنوان خدمات دولت الکترونیک مطرح است را برعهده دارد.

خالقی دخت اضافه کرد: این وزارت در موضوع نظام امنیت سایبری به عنوان یکی از چهار دستگاه غیر زیرساختی کشور، وظیفه هماهنگ کنندگی امنیت را برعهده دارد که نهاد عرضه خدمات مدیرت شده امنیت این وزرات که به اختصار مرکز ماهر عنوان‌ می‌شود در بخشی از قرارگاه سایبری کشور مشغول ایفای نقش در این حوزه است.

معاون امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران در ادامه گفت: زیست بوم امنیت از دیدگاه نهادی شامل نهاد‌های حکمرانی و سیاستگذاری امنیت، مراجع استانداردگذاری و اعتباردهی امنیت، نهادهای تنظیم و اعمال قوانین و مقررات امنیت، نهادهای مدیریت، برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی، نهاد‌های عملیات امنیت، نهاد‌های علمی و پژوهشی امنیت، نهاد‌های صنعتی و خدماتی امنیت و نهادهای توانمندسازی و ترویجی امنیت است.

وی خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات در حوزه رسیدگی به جرائم سایبری در مقابل قمار، مفاسد و جرائم سایبری به ایفای نقش می‌پردازد و حائز اهمیت است که زیست بوم امنیت از دیدگاه تعالی شامل ظرفیت، قابلیت، توانمندی، آمادگی و بهینه سازی است.

خالقی دخت در ادامه با اشاره به زیست بوم امنیت از دیدگاه موضوعی، اظهارکرد: خط مشی و راهبرد، استاندارد، دستورالعمل و قانون مقررات، برنامه، همکاری، هماهنگی و نظارت، دانش، پژوهش و فناوری، محصول و خدمت و مهارت و آگاهی از موضوعات امنیت هستند.

معاون امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران در ادامه گفت: زیست بوم امنیت در دیدگاه فناورانه از درگاه کارکرد‌ها و قابلیت‌ها نظیر شناسایی، بازیابی، مواجهه، تشخیص و محافظت عنوان و شناخته می‌شود.

وی در پایان صحبت های خود خاطرنشان کرد: در این جشنواره شاهد وجود ایده، بازار و بازارسازی و مراکز و المان‌های زیست بوم امنیت مشارکت خواهند داشت و در رویداد دومی که برگزار خواهیم کرد تمام ارکان نام‌برده شده در کنار هم قرار می‌گیرند.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.