امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Sunday, 23 March , 2025
امروز : یکشنبه, ۳ فروردین , ۱۴۰۴ - 24 رمضان 1446
شناسه خبر : 3775
  پرینتخانه » آخرین اخبار, ایران, بین الملل, سیاسی تاریخ انتشار : 19 تیر 1402 - 19:36 | 171 بازدید | ارسال توسط :
معاون پژوهشی فرهنگستان علوم:

تکلیف روابط بین المللی ایران باید در عرصه بین الملل مشخص شود

معاون پژوهشی فرهنگستان علوم گفت: تکلیف روابط بین‌المللی ایران باید در عرصه بین‌الملل مشخص شود و نباید در این زمینه افراط و تفریط صورت گیرد.
تکلیف روابط بین المللی ایران باید در عرصه بین الملل مشخص شود

معاون پژوهشی فرهنگستان علوم گفت: تکلیف روابط بین‌المللی ایران باید در عرصه بین‌الملل مشخص شود و نباید در این زمینه افراط و تفریط صورت گیرد.

تکلیف روابط بین المللی ایران باید در عرصه بین الملل مشخص شود

به گزارش طالخونچه نیوز به نقل از خبرگزاری مهر، علی اکبر صالحی بعد از ظهر دوشنبه در نشست دیپلماسی عمومی و علمی اظهار داشت: یکی از اساسی‌ترین روش‌های تقارب و نزدیکی کشورها اعم از دولت‌ها و ملت‌ها، گفتمان و مذاکره است.

صالحی افزود: مذاکره دو طرف دارد و مذاکره از یک داده و یک ستانده تشکیل شده است اگر ستانده به اندازه داده باشد وارد معامله برد برد شدیم و اگر ستانده بیش از داده باشد، برنده شده‌ایم اما اگر خدایی نکرده ستانده کمتر از داده باشد نامطلوب است.

صالحی گفت: طی دو سال بزرگترین نرخ رشد را داشتیم و به فرموده مقام معظم رهبری بلافاصله ۲۰ درصد اضافه کردیم ما بایستی بعد از ۱۵ سال از زمان امضای برجام یا تفاهم نامه تازه روی فلز و اورانیم فکر می‌کردیم اما ما تولید کردیم بدون اینکه برجام را بر هم بزنیم این هوشمندی ما هست تعهد داده بودیم روی فلز و اورانیوم کار نکردیم اما مشابه ان را کار کردیم نه می‌توانستند مانع شوند بلکه از این کار ما حیرت زده شدند.

ما نه تنها برگشتیم بلکه قبل از آن و پیش از آن رفتیم

صالحی گفت: مذاکره عنصر مؤثر در ایجاد تفاهم و رفع سو تفاهم و رفع مشکلات بین کشورها است و این بحث اصلی دیپلماسی عمومی است.

وی افزود: دیپلماسی علمی بخشی از دیپلماسی عمومی است. اوایل و در سال‌های ۸۳ و ۸۴ ایران متهم شده بود که بالای ۵۰ درصد غنی سازی کرده است، رسانه‌ها و آژانس بین المللی دنبال بهانه تراشی بودند که ایران مخفیانه دنبال ۵۰ درصد بودند و آنجا دیپلماسی علمی راه نجات ما شد.

معاون پژوهشی و قائم مقام فرهنگستان علوم گفت: مذاکره زمانی معنا پیدا می‌کند که از یک ظرفیت و بنیه اقتدار برخوردار باشیم اگر ضعیف باشید نمی‌توان در مذاکره موفق عمل کرد. دو طرف مذاکره کننده اگر تفاوت زیاد داشته باشند همیشه یک طرف غالب هست و باید در ابتدا تفاوت‌ها را کم کرد و سپس مذاکره صورت بگیرد.

وی تاکید کرد: تکلیف روابط بین‌المللی ایران باید در عرصه بین‌الملل مشخص شود و نباید در ای زمینه افراط و تفریط صورت گیرد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.