امروز : جمعه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴ - 12 ذو القعدة 1446
شیرینی اهتزاز پرچم ایران همه سختیها را از یاد میبرد
بانوی تاریخساز شمشیربازی بانوان از حس و حال برتری ورزشکاران ایرانی در مسابقات بینالمللی می گوید.

به گزارش طالخونچه نیوز به نقل از خبرگزاری فارس از اصفهان، ورزش بانوان در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است و بارها در میادین مختلف آسیایی و جهانی شاهد رکوردشکنی از سوی بانوان ورزشکار کشورمان بودهایم.
یکی از افتخارات بزرگ کاروان ایران در مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی توسط یک بانوی اصفهانی رقم خورد تا این بانوی ورزشکار لقب اولین را برای خود داشته باشد.
اعظم بختی، بانوی شمشیرباز اصفهانی است که مدال برنز در اسلحه اپه را کسب کرد تا اولین مدال بینالمللی تاریخ شمشیربازی بانوان ایران در رده بزرگسالان بعد از انقلاب باشد؛ از همین رو با وی گفتوگویی داشتهایم که در ادامه میخوانید.
**در خانوادهای ورزشی بزرگ شدم
فارس: از چه زمانی و با چه رشتهای ورزش را شروع کردید؟
بختی: ورزش را از ۱۰ سالگی شروع کردم، در رشتههای مختلف مانند هندبال، دو و میدانی، سوارکاری و کبدی فعالیت کردم.
فارس: چرا شمشیربازی را برای فعالیت انتخاب کردید؟
بختی: از ۱۶ سالگی به فعالیت در رشته شمشیربازی پرداختم، حضورم در این رشته اتفاقی بود، در یک خانواده ورزشی بزرگ شدم و خواهرها و برادرانم ورزشکار هستند، پدر و مادرم نیز مشوق من بوده و حمایتم میکردند تا در رشتههای ورزشی فعالیت داشته باشم.
فارس: با چه هدفی فعالیت در ورزش و شمشیربازی را آغاز کردید؟
بختی: شمشیربازی جزو رشتههای سخت محسوب میشود زیرا نیاز است ویژگیهای مختلفی را به صورت همزمان داشت و مهارتهای مختلفی را کسب کرد تا بتوان در این رشته مقامآور شد و قهرمانی تداوم داشته باشد؛ امیدوار بودم بتوانم تاریخساز شوم.
فارس: وضعیت امکانات و تجهیزات از ابتدا چگونه بود؟
بختی: وسایل و تجهیزات ورزشکار نیز از ضروریات این رشته است که البته قیمت بالایی هم دارد، خیلی از ورزشکاران در این مورد دچار مشکل هستند که امیدواریم این مشکل کمتر شود.
فارس: چه مسیری را برای رسیدن به تیم ملی طی کردید؟
بختی: بعد از اینکه فعالیتم را در شمشیربازی شروع کردم، بعد از گذشت ۲ سال موفق شدم به عضویت تیم ملی در اسلحه اپه در بیایم.
**بابت لطف خداوند نماز شکر خواندم
فارس: اولین حضورتان در تیم ملی چطور بود؟
بختی: اولین حضورم در تیم ملی و مقامی که کسب کردم به مسابقات بینالمللی گرجستان برمیگردد که توانستم عنوان سوم انفرادی رابه دست بیاورم.
فارس: در مسابقات کشورهای اسلامی تاریخساز شدید و اولین مدال بانوان در شمشیربازی را کسب کردید، در این مورد توضیح دهید.
بختی: بازیهای کشورهای اسلامی سال ۲۰۲۲ یکی از قشنگترین رویدادهایی بود که در آن شرکت کردم، اولین حضورم در این مسابقات بود، سطح مسابقات بالا بود و بازیکنان مطرحی که قهرمان جهان بودند، در آن شرکت کردند، اینکه توانستم مدال برنز برای شمشیربازی بانوان مدال کسب کنم، افتخاری بود که نصیب من شد.
فارس:بعد از کسب مدال نماز شکر بجا آوردید، حس و حالتان چطور بود؟
بختی: سطح مسابقات خیلی بالا بود، روز مسابقه نمیدانستم که میتوانم روی سکو بروم یا خیر زیرا رقیبهای سرسختی داشتم که کار را خیلی سخت کرده بود، قبل از اینکه بازیهایم را شروع کنم، بارها از خداوند خواستم به من کمک کند، در نهایت توانستم در آن شرایط سخت، عنوان سومی را کسب کنم که یک مدال تاریخساز برای شمشیربازی بانوان بود و اولین باری بود که یک بانو در تاریخ شمشیربازی بانوان کسب مدال داشته باشد، بعد از اتمام مسابقات بابت لطفی که خداوند به من داشت و کمک کرد به عنوان نماینده بانوان شمشیرباز بتوانم مقام کسب کنم، شکر کردم.
فارس: حضورتان در مسابقات آسیایی و جهانی به عنوان یک بانوی ایرانی از نگاه سایر کشورها چگونه است؟
بختی: حضور بانوان ورزشکار ایرانی در میادین آسیایی و جهانی در گذشته برای سایر کشورها جالب بود اما اکنون به ورزشکاران بانوی ایرانی به عنوان کسی که شانس رسیدن به موفقیت را دارد، نگاه میشود.
فارس: در مورد حضور با حجاب اسلامی در مسابقات صحبت کنید.
بختی: اینکه با حجاب در مسابقات مختلف شرکت میکنیم، نسبت به حریفی که با آن مسابقه میدهیم، شرایط سختتر میشود اما بانوان ورزشکار بارها نشان دادهاند که در چنین شرایطی نیز میتوانند برای مردم و کشور عزیزشان افتخارآفرینی کنند.
**عرق ملی باعث افتخارآفرینی بانوی ایرانی میشود
فارس: از اینکه به عنوان یک بانوی ایرانی پرچم کشور را به اهتزاز درآوردید، چه حسی داشتید؟
بختی: همه ورزشکاران از زمانی که ورزش را شروع میکنند تا زمانی که به عناوین قهرمانی دست پیدا کنند، متحمل سختیهایی میشوند اما زمانی که به عنوان نماینده کشور روی سکو میرویم و پرچم کشور برای چند ثانیه به اهتزاز درمیآید، شیرینی و قشنگی دارد که همه سختیها را از یاد میبرد.
فارس: چه مشکلاتی بر سر راه ورزش بانوان در شمشیربازی وجود دارد؟
بختی: مشکلی که برای بانوان وجود دارد، تعداد مسابقات بزونمرزی است که اعزام میشوند که قابل قبول نیست که سبب میشود از سایر رقبا عقب بیفتیم، ورزشکار نیاز دارد به مسابقات بیشتری برود تا تجربه کسب کند؛ بعد از مسابقات بازیهای اسلامی اعزام برونمرزی برای بانوان شمشیرباز در نظر گرفته نشده است، امیدوارم برنامه منظمی برای اعزام بانوان شمشیرباز در نظر گرفته شود.
فارس: چه توصیهای به جوانان و بانوان ایرانی دارید؟
بختی: شاید مشکلاتی در ورزش وجود داشته باشد و برای رسیدن به اهداف سختیهایی را متحمل شوند اما اگر هدفمند عمل کنند، پشتکار و سختکوشی بالایی داشته باشند، به خواسته خود میرسند، این اتفاق نیاز به سماجت زیادی دارد.
فارس: چرا با وجود برخی مشکلات، ورزشکاران ایرانی در مسابقات بینالمللی میدرخشند؟
بختی: در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۲ در مصر به عنوان اولین بانوی شمشیربازی اپه به جدول اصلی ۶۴ نفری راه پیدا کنم، این کار خیلی سخت بود زیرا رقیبهای مطرحی را از پیش رو برداشتم، شاید برخی کشورها امکانات بیشتری داشته باشند یا در شرایط راحتتری باشند اما بانوی ایرانی اراده و عرق و غیرت ملی به کشورش دارد که به کمک ورزشکار میآید و این عرق باعث میشود در میادین بینالمللی افتخارآفرینی کنند.
فارس: در آخرین دیدار رهبری با ورزشکار حضور داشتید؟ رهبری چه توصیهای به ورزشکاران داشتند؟
بختی: در دیدار با رهبری حضور داشتم، توصیه کردند که جوانان و ورزشکاران هوشیار باشند تا بتوانیم نماینده خوب و شایستهای از طرف کشور باشیم و در میادین بین المللی مختلف بتوانیم پرچم کشور را به اهتزاز در بیاوریم.
اپه , اعظم بختی , بازی های کشورهای اسلامی , شمشیربازی , شمشیربازی بانوان , فلوره , ورزش اصفهان , ورزش بانوان
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.